Helsingin Pelastakaa Lasten toimintastrategiassa painottuu lasten oppimisen tuki. Oppimisen tuelle on nyt suuri tarve, kun oppimisvaje on syntynyt tai syventynyt etäopiskelun aikana.

Yksityisopetusta matikassa etäyhteydellä

Jos tarvitset tukea matematiikan oppimisessa, voit hakea mentoritunneillemme. Mentoritunnit on tarkoitettu yläkoululaisille ja lukiolaisille. Mentoritunnit ovat maksuttomia vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille. Tarvittaessa voimme lainata kannettavan tietokoneen mentoroinnin ajaksi.
Hakulomake on julkaistu etusivullamme.

Tunti viikossa vapaaehtoistyötä kotisohvalta

Rekrytoimme nyt korkeakouluopiskelijoita matikan mentoreiksi yläkoululaisille ja lukiolaisille. Mentorointi on tarkoitettu niille lapsille ja nuorille, joilla ei ole mahdollisuutta ottaa kalliita yksityistunteja kuroakseen umpeen matikan oppimisvajetta.

Mentori sitoutuu kuuden viikon jaksolle, ja tehtävänä on antaa etäyhteydellä matikan yksityisopetusta tunti viikossa. Tunnit voi sovitella mentoroitavan kanssa omien aikataulujen mukaan. Mentoritunnilla paneudutaan vain matikan ongelmiin ja haetaan oivaltavia oppimisen kokemuksia.
Hakulomake on julkaistu etusivullamme.

Mentoritoiminta on osa Eväitä elämälle -ohjelmaa. Ohjelmaan liittyy myös oppimateriaalituki ja harrastustuki. Nämä tuet on myönnetty kuluvalle vuodelle eikä uusia avustuksia voida enää myöntää.