Eväitä elämälle -ohjelma on valtakunnallinen varhaisen tuen ohjelma, jota yhdistyksemme toteuttaa Helsingissä.  Tänä vuonna tuen piirissä on jo lähes 100 helsinkiläistä lasta ja nuorta. Rahoitamme ohjelman jäsenmaksutuloilla, kummimaksuilla ja muilla keräys- ja lahjoitusvaroilla.

  • Vuoden 2017 oppimateriaalitukea voi hakea nyt. Tilaa hakulomake osoitteella pela.helsinki@gmail.com. Saat samalla tarkemmat ohjeet. Tuki on tarkoitettu nuorille, jotka aloittavat opinnot lukiossa syksyllä 2017. Jos epäröit opintojen aloittamista lukiossa taloudellisten vaikeuksien vuoksi, laita ihmeessä  avustushakemus meille.
    Haku päättyy 31.7.2017

Oppimateriaalit lukiolaisille ja ammattikoululaisille

Oppimateriaalituen kohderyhmänä ovat lukiossa ja ammattikoulussa opiskelevat nuoret, joiden perheet elävät köyhyysrajan tuntumassa tai sen alapuolella. Tukemme on aineellista; ammattikoululaisten työasut ja -välineet sekä lukiolaisten oppikirjat, läppärit ja laskimet. Oppikirjoissa hyödynnämme kierrätyskirjoja taloudellisista ja ekologisista syistä.

Olemme kehittäneet lukiokummi -ohjelman, jonka avulla hankimme lisää rahoitusta lukiolaisten oppimateriaalitukeen. Lue lisää lukiokummin täsmäapu

Tukemme edistää tehokkaasti tavoitettamme lasten yhdenvertaisuudesta ja hyvästä kehityksestä.  Tuemme miellämme nuoria, jotka haluavat menestyä opinnoissaan ja tehdä kaikkensa katkaistakseen perheensä köyhyyskierteen. Olemme varmoja siitä, että apumme menee perille ja on tuloksellista.

Tässä tunnelmia heti yo-kirjoitusten jälkeen:

”Nyt on kirjoitukset takana ja kohta juhlitaan uutta valkolakkia. Kiitokset teille lapseni opiskelun tukemisesta. Apu tuli todella tarpeen, kun neljän lapsen yh-äitinä pienillä tuloilla ei läppärin ostamiseen olisi riittänyt rahat. Lämmöllä muistan hienon toimintanne. KIITOS!”
t.  Äiti ja ylioppilas vuosimallia 2017

Matematiikan mentoritunnit osana Helsingin Eväitä elämälle -ohjelmaa

Arjen supersankarit -hanke sai nimensä oppilaalta, joka kuvasi mentoriaan arjen supersankariksi, koska sai häneltä niin tehokkaan tuen. Tuemme yläkoululaisia parempiin oppimistuloksiin matematiikassa. Mentorimme ovat nuoria aikuisia, jotka opiskelevat matematiikkaa Helsingin yliopistolla.

Toiminnan ideana on, että oppilaat saavat keskimäärin 10 mentorituntia matikassa kolmen oppilaan pienryhmässä.  Mentoritunnit ovat varsinaisten oppituntien jälkeen koululla, eivätkä ne korvaa koulun tarjoamaa tuki- tai muuta perusopetuslain mukaista opetusta. Mentoritunnit ovat maksuttomia ja tarjoamme niitä oppilaille, joilla on heikko arvosana matikassa, eikä heillä ole mahdollisuutta yksityistunteihin. Kumppanuuskoulumme ovat Pasila (ent. Alppila) ja Käpylä.

Menestyminen koulutyössä vahvistaa lasten hyvää itsetuntoa ja kehitystä – siksi tämä toimintamalli on meille tärkeä ja ensisijainen.

Tässä palaute eräältä oppilaalta, joka osallistui mentoritunneillemme:

  • Opin yhtälöt entistä paremmin ja siitä oli hyötyä kokeessa, koska sain 4 sijaan 7 1/2.

Tukea lapsille, joilla ei ole vielä harrastusta

Tuemme lapsia, joilla ei ole vielä yhtään harrastusta perheensä vähävaraisuuden vuoksi. Maksamme aloitusvuoden ohjatun harrastuksen yhden kausimaksun. Tuki keskitetään edullisiin harrastuksiin.

Hyvä harrastus tuo mukanaan hyviä kavereita – siksi toimintamalli on arvokas tavoitteidemme näkökulmasta.

Lisätietoja tukimuodoistamme antaa Marja Puhakka 044 988 1708; pela.helsinki@gmail.com