Kutsumme yhdistyksen jäsenet kevätkokoukseen ja syyskokoukseen  

tiistaina 29. syyskuuta 2020 klo 17.30 alkaen.  
Kokouspaikka on Pelastakaa Lasten toimitalo, os. Koskelantie 38, Käpylä.  
Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä (Teams). 
Ilmoita osallistumisesi yhdistyksen sähköpostiosoitteeseen helsinki@pelastakaalapset.net.   
Helsingin Pelastakaa Lapset ry:n hallitus 
6.9.2020 

Koronaepidemian vuoksi jouduimme
maaliskuussa peruuttamaan kevätkokouksen, jonka nyt siis kutsumme koolle poikkeuksellisesti syyskuussa. Kokous alkaa klo 17.30, ja siinä kuullaan toiminnantarkastajan lausunto vuoden 2019 yleis- ja taloushallinnosta ja toiminnasta. Kokousväki tekee päätökset vuoden 2019 tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapaudesta. 

Heti kevätkokouksen päättymisen jälkeen pidämme yhdistyksen syyskokouksen, joka alkaa 18.30 tai myöhemmin, jos kevätkokous ei ole  siihen mennessä päättynyt.   
Syyskokouksen esityslistalla ovat vuoden 2021 toimintasuunnitelma, budjetti ja jäsenmaksun suuruus. Lisäksi valitaan hallitukseen jäsenet erovuoroisten tilalle vuosille 2021-2022.  

Jos marras-joulukuussa
ei ole kokoontumisrajoituksia ja koronatilanne on hyvä, voimme kutsua yhdistyksen ylimääräisen kokouksen koolle, jos siihen on aihetta esim.  vuoden 2021 toimintasuunnitelman ja budjetin merkittävien tarkennusten vuoksi.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Koulunkäynti turvattava syksyllä toisen asteen aloittajille

Helsingin Pelastakaa Lapset ry vetoaa Helsingin päättäjiin, että kaupunki jatkaa tänä vuonna maksuttoman toisen asteen kokeilua. Olisi yhteiskunnan kannalta kestävää varmistaa toisella asteella opintojaan jatkavien nuorten matka ilman pysähdystä sosiaalipalveluiden asiakkaaksi.

Koronan aiheuttama poikkeustila ja lomautukset ovat iskeneet köyhiin perheisiin lujasti. Tulevan syksyn noin tuhannen euron investoinnit tietokoneisiin, oppimateriaaleihin ja joissain ammateissa tarvittaviin työasuihin ovat monille jo ruokamenojen kanssa painiville perheille mahdoton yhtälö. Vaikka rahareikiä on tällä hetkellä enemmän kuin koskaan aiemmin, on budjetointi lasten koulunkäyntiin kansantaloudellisesti viisasta yhteiskuntamme tulevaisuutta ajatellen.

Helsingin Pelastakaa Lapset ry 
Petri Matero, puheenjohtaja 
Marja Puhakka, toiminnanjohtaja 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Olemme saaneet lahjoituksia Eväitä elämälle -ohjelmaan:
Odd Fellow Lastenrahastosäätiön lahjoitus 4 000 euroa. Lahjoituksella tuemme lasten koulunkäyntiä. Keväällä käytimme osan lahjoituksesta kouluruoka-apuun vähävaraisten perheiden lapsille, jotka olivat etäopetuksessa koronaepidemian vuoksi.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Arvo Guitars -kitaran
nettihuutokaupan tuotto 1 410 euroa. Lahjoituksella tuemme lasten taideharrastuksia.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Urheiluopistosäätiön apuraha 3 300 euroa. Apurahalla tuemme lasten liikuntaharrastuksia.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nooa Säästöpankin Hyviä tekoja -palkinto 1 000 euroa. Palkintorahoilla tuemme lasten koulunkäyntiä.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Linnea Tuuliaisen rahaston apuraha 2 000 euroa. Apurahalla tuemme lasten koulunkäyntiä.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Helsingin Pelastakaa Lapset voi sääntöjensä mukaan ottaa vastaan testamentteja ja muita lahjoituksia. Lahjoitusvaroilla tuemme lasten koulunkäyntiä ja harrastuksia. Missiomme on saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Haluamme saada aikaan myös sen, että lapsia kohdellaan hyvin.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Pelastakaa Lapset on mielipidekyselyn mukaan luotettava suomalainen avustusjärjestö.
Viestintätoimisto Tekirin luottamuspuntarissa luotettavin suomalainen organisaatio oli Fazer, toisena Yliopiston apteekki ja kolmantena Pelastakaa Lapset ry.
Luottamuspuntari julkaistiin keväällä 2017.