Lukiokirjat kiertoon -hanke

Lukiolaiset ja abiturientit voivat nyt lahjoittaa itselleen tarpeettomat kurssikirjat vähävaraisille lukiolaisille yhdistyksemme  kautta. Yhdistyksemme jäsenet ottavat kirjoja vastaan Kallion kirjastossa syyskuun viimeisenä ja lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina klo 12 – 16.

Vähävaraiset lukiolaiset voivat jättää kirjaavustushakemuksen yhdistyksellemme. Hakulomakkeen voi ladata etusivultamme. Laitamme kaikki meille lahjoitetut kirjat saman tien kiertoon.

&&&&

Yhdistyksemme kevätkokous, kuultuaan toiminnantarkastajan lausunnon, vahvisti vuoden 2017 tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle.

&&&&&
Pelastakaa Lapset on mielipidekyselyn mukaan luotettavin suomalainen avustusjärjestö.
Viestintätoimisto Tekirin luottamuspuntarissa luotettavin suomalainen organisaatio oli Fazer, toisena Yliopiston apteekki ja kolmantena Pelastakaa Lapset. Avustusjärjestöistä olimme ensimmäinen, toisena Punainen Risti ja kolmantena Unicef. Luottamuspuntari julkaistiin keväällä 2017.

&&&&&

Kansalaisaloite aidosti maksuttoman 2. asteen puolesta keräsi 53 000 allekirjoitusta ja aloite etenee nyt eduskunnan käsittelyyn. Nykyisen hallituksen kehysriihessä tehtiin päätös, että vähävaraisilla lukiolaisilla ja ammattikoululaisilla on mahdollisuus saada oppimateriaalitukea elokuussa 2019, jos esitys vahvistetaan valtion budjetissa vuodelle 2019.